Kansainvälinen Jääkiekkoliitto

Jess!(e) ja pojat voittoon!

Puljujärvi osui kahdesti, Suomi upotti Tshekin

Julkaistu 31.12.2015 23:07 GMT+2 | Kirjoittaja Risto Pakarinen
Suomalaiset fanit sanoivat vuodelle 2015 hyvästit hymyissä suin, kiitos Suomen 5-4 voiton Tshekistä!

Jesse Puljujärvi maalasi kahdesti, Patrik Laine kerran ja kentällisen keskushyökkääjä Sebatian Aho keräsi kaksi syöttöpistettä. Puljujärvi, 17, on nyt tehnyt 12 pistettä turnauksessa.

"Se oli kova peli, tapahtui paljon ja maaleja tuli. En usko, että olemme vielä pelanneet täydellisesti koko peliä, mutta saimme voiton”, hän sanoi.

Kentällisen keskushyökkääjä Sebastian Aho myönsi, että ketjun itseluottamus on nyt korkeimmillaan.

“Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta, ja meillä hyvä meno kentällä. Hallissa oli hyvä mekkala päällä, ei tarvitse psyykata itseään”, Aho sanoi.

Tshekeille tappio oli katkera.

“Ylivoima sinetöi ottelun. Olimme parempia kolmannessa erässä ja todistimme itsellemme, että voimme voittaa jokaisen joukkueen tässä turnauksessa. Seuraavalla kerralla emme koske vastustajaan”, sanoi Tshekin Smejkal.

Suomen joukkueen puolustus on kokenut kovia sairastumisten ja loukkaantumisten takia. Eetu Sopanen loukkasi polvensa ottelussa Slovakiaa vastaan ja Miro Keskitalo oli ottelusta pois sairastumisen takia. Jukka Jalonen siirsi keskushyökkääjä Miska Siikosen puolustajaksi. Ensimmäisessä erässä Suomi menetti myös Vili Saarijärven vatsaflunssan takia ja joutui pelaaman ottelun neljällä puolustajalla.

Suomi oli kuitenkin vaarallinen. Etenkin ykkösketju Aho, Laine ja Puljujärvi aiheuttivat vaaraa joka kerta luistellessaan jäälle, vaikka eivät saaneet ensimmäisessä erässä kiekkoa maaliviivan yli.

Tshekki oli vahvoilla toisessa erässä, mutta Veini Vehviläinen torjui ja Suomen puolustus toimitti kiekon nopeasti pois alueelta. Pian Aho kuljetti kiekon ohi hyökkäyspäätyyn ja Puljujärvi viimeisteli 1-0 -osuman.

Kului kolme ja puoli minuuttia, kun oli Tshekin leijonan vuoro karjua. Smejkal napautti kiekon kattoon ja tasoitti pelin. Vain alle kaksi minuuttia tasoituksesta Tshekki siirtyi johtoon. Maalintekijänä oli Jan Ordos.

Mutta suomalaiset nousivat takaisin peliin. Ensin Roope Hintz vippasi kiekon läpi Vanacekin puikoista. Sen jälkeen Suomi siirtyi johtoon ylivoimalla Antti Kalaputaan turnauksen ensimmäisellä maalilla.

"Tänään oli erikoinen peli, mutta mielestäni pelasimme hyvin kuten myös Tshekki, mutta otimme kirin. Ei maailman paras esitys, mutta voitto tuli", sanoi Kapanen, joka piti yllään isoisänsä vuoden 1998 MM-kisojen urheilutakkia.

“Takki varmaankin toimi, koska oli onnekas olo. Maailmanmestaruustakissa on varmasti taikaa", Kapanen lisäsi nauraen.

Erää oli jäljellä 59 sekuntia kun tshekit saivat ylivoiman. Skelinicka iski kiekon maaliin ja tasoitti pelin tilanteeseen 3-3, kun erää oli jäljellä 33 sekuntia.

Kolmannessa erässä tshekit ottivat pelin haltuun. Kun erää oli jäljellä 11.23, Pastrnak kuljetti kiekon alueelle, odotti kunnes Spacek oli maalintekopaikalla ja iski Tshekin johtoon.

Mutta Suomen Puljujärvi ja ylivoima oli tainnuttavaa. Illan toisellaan 17-vuotias hyökkääjä tasoitti pelin. Kolme minuuttia peliaikaa jäljellä ja täysi areena halkesi riemusta, kun Suomi iski 5-4 lukemat. Ja lopulta voitti ottelun.