Loading...

Ilmiömäinen Matthews

Auston Matthewsin hattutemppu vei USA:n jatkoon

Julkaistu 03.01.2016 00:53 GMT+2 | Kirjoittaja Risto Pakarinen
USA raivasi tiensä mitalipeleihin vakuuttavalla 6-0 voitolla Tshekistä. Joukkue kohtaa seuraavaksi klassikko-ottelussa Venäjän.

Auston Matthews teki hattutempun ja Alex Nedljekovic ansaitsi turnauksen ensimmäisen nollapelinsä 28 torjunnalla.

USA hävisi alkulohkossa vain ottelunsa Ruotsia vastaan päästäen vain yhden maalin. Joukkue päästi neljässä alkulohkon pelissä vain viisi maalia ja teki itse vaikuttavat 25 maalia. Tshekin maaliero alkusarjassa oli 12-10.

Amerikkalaisten vahva karvaus tuotti ottelun avausmaalin hieman yli viiden peliminuutin jälkeen. Brock Boeser toi kiekon hyökkäyspään kulmasta ja löysi Nick Schmaltzin, joka ohitti Vitek Vanecekin rystyvedolla.

Kun avauserää oli jäljellä 4:46, USA tuplasi johtonsa Christrian Dvorakin maalilla. Ensimmäisen erän jälkeen tshekkivalmentaja Jakub Petr käski joukkueensa maalin suulle Ales Stezkan, joka joutui antautumaan heti toisen erän alussa. Auston Matthews teki ottelun ensimmäisen maalinsa tulisella rannelaukauksella ajassa 24:15. Matthewsin toinen syntyi alle viittä minuuttia myöhemmin ylivoimalla Zach Werenskin ja Schmaltzin esityöstä. USA siirtyi toiselle erätauolle 5-0-johdossa, kun Scott Eansor polki alivoimalla läpiajoon ja laukoi kiekon maaliin Stezkan jalkojen välistä.

Matthewsin hattutemppu sai kruununsa, kun kolmatta erää oli pelattu vain 24 sekuntia. Komean yksilösuorituksen päätteeksi syntynyt maali siivitti Matthewsin turnauksen maalipörssin johtoon. Nuorukainen on tehnyt viidessä ottelussa seitsemän maalia. Ottelun loppulukemat 7-0 löi taululle Alex DeBrincat, joka laukoi Ryanien McInnisin ja Donaton jättösyöttöjen jälkeen kiekon Tshekin rysään.