Loading...

Ruotsi semifinaaleihin

Soderstromin toinen

Julkaistu 03.01.2016 09:46 GMT+2 | Kirjoittaja Risto Pakarinen
Ruotsi oli yksinkertaisesti liian vahva Slovakialle. Linus Soderstromin ja Adrian Kempen johdolla Ruotsi voitti neljännesvälieräottelun 6-0.

Neljä ruotsalaista Kempe, Looke, Holmstrom ja Forsbacka Karlsson tekivät ottelussa kaksi pistettä ja maalivahti Soderstrom torjui 17 kertaa.

”Tuntuu hyvältä edetä semifinaaleihin ja luulen, että pelasimme hyvin tasaisen ottelun”, sanoi Holmstrom.

”Menimme sinne pelaamaan peliämme 60 minuutiksi ja lukuun ottamatta lyhyttä jaksoa toisessa erässä luulen, että niin teimmekin”, hän lisäsi.

Slovakian maalivahti Huska teki yli 50 torjuntaa ottelussa ja palkittiin Slovakian parhaana pelaajana.

Ruotsi hävisi pronssiottelun viime vuonna Slovakialle luvuin 4-2. Sitä ennen se oli voittanut kahdeksan edellistä ottelua vuodesta 2004 lähtien. Slovakia tahtoi toistaa Ruotsin pettymyksen, mutta tuloksetta.

”Tiesimme, että heillä on hyvä joukkue ja halusimme antaa parhaamme ja voittaa ottelun. Valitettavasti sitä, ei tapahtunut”, sanoi Slovakia Sukel.

Ruotsin dominointi oli totaalista etenkin ensimmäisessä erässä, jossa se laukoi 17 kertaa Slovakian laukoessa vain viidesti. Ruotsi vei peliä alusta loppuun asti huolimatta siitä, että se otti erässä kolme jäähyä.

”Teimme mitä pitikin ja otimme kontrollin ottelusta alussa olemalla fyysisiä”, sanoi Anton Karlsson.

Ajassa 11.35 Oskar Lindblom oli aitiopaikoilla ja sai iskeä kiekon riparikiekosta maaliin.

Puolessa välissä erää Cristoffer Ehn toi kiekon Slovakian alueelle ja ohittti puolustuksen ja Ehn laittoi kiekon lopulta torjunnasta maaliin.

Kolmannen erän alussa Kempe viritti ranteilla vielä kerran ja teki tilanteeksi 4-0.

Ruotsin viides maali syntyi alivoimalla kiekkojumalien avustamana. Looken veto meni ohi verkon, mutta kimposi takaisin ja osui Huskan vasempaan patjaan ja liukui sisään. Forsbacka Karlsson syötti toisen osuman.

Ottelua oli jäljellä 3.03 kun Alexander Nylander kirjautti itsensä ottelun tilastoihin täräyttämällä 6-0 osuman maalin yläkulmaan.

Slovakian turnaus on nyt ohi.

”Pelasimme hyvin kovaa vastustajaa vastaan ja voitimme tärkeimmän ottelumme Valko-Venäjää vastaan, mikä toi meidät neljännesfinaaleihin. Halusimme aiheuttaa vaaraa täällä, mutta valitettavasti aikamme loppui”, Sukel summasi.