Loading...

Ruotsi kaatoi Tanskan

Kempe johdatti 5-0-voittoon

Julkaistu 30.12.2015 21:31 GMT+2 | Kirjoittaja Risto Pakarinen
Felix Sandstrom torjui vain kahdeksan kertaa ansaiten sillä nollapelin turnauksen ensimmäisessä ottelussaan, kun Ruotsi kaatoi Tanskan 5-0.

Thomas Lillie Tanskan maalilla torjui 48 laukausta.

Voitto Tanskasta varmisti Ruotsille A-lohkon voiton. Vaikka Ruotsi häviäisi alkusarjan viimeisen ottelunsa Kanadaa vastaan ja USA voittaisi kaksi viimeistä peliään, nousisi USA vain tasapisteisiin Ruotsin kanssa. Ja koska Ruotsi voitti maiden keskinäisen kamppailun, pysyisi Ruotsi silti ykkösenä.

”En ole ajatellut puolivälierää vielä, mutta totta kai olisi upeaa pelata Suomea vastaan Helsingissä heidän kotikentällään”, Ruotsin puolustaja Gustav Forsling totesi.

”Mutta ei sillä oikeastaan ole väliä, sillä meidän täytyy olla valmiita voittamaan kaikki joukkueet voittaaksemme mestaruuden.”

Ruotsin ja Tanskan ottelu oli ohi 13 sekunnissa, sillä niin kauan Adrian Kempellä kesti laukoa ottelun avausmaali. Maalia tärkeämpää oli oikeastaan tapa, jolla se syntyi.

Kempe riisti kiekon keskialueella ja polki kohti Tanskan maalia. Muutamalla terävällä potkulla hän ohitti Tanskan puolustajat ja laukoi terävän rannelaukauksen ohi Lillien.

”Aloitimme huonosti ja sen jälkeen peli oli meille todella vaikea. Toivoimme, että olisimme kyenneet horjuttamaan heitä, mutta Ruotsilla on todella kova joukkue, eikä se niin vain käynytkään”, Tanskan parhaana palkittu Mathias Lassen kommentoi.

”Meillä oli paikkoja 10 maaliin, mutta onnistuimme vain viidesti ja voitimme silti”, Oskar Lindblom sanoi.

Ruotsi voitti laukauksissa 14-2 avauserässä ja loi useita loistavia paikkoja lisätä johtoaan, mutta ainoastaan puolustaja Gustav Norling onnistui laukomaan kiekon maaliviivan yli.

”Yritimme parhaamme, mutta jäimme jumiin omalle puolustusalueellemme”, Lassen sanoi.

Toisessa erässä Tanska näytti luovuttaneen ja Ruotsikin nosti kaasujalkaa. Erässä nähtiin vain yksi maali Oskar Lindblomin toimesta.

Päätöserään mentiin 3-0 -tilanteesta. Erän ensimmäistä maalia odoteltiin puoliväliin, jolloin sitten Jens Looken syöttö löysi William Lagessonin, joka tälläsi lukemat 4-0:aan.

Ruotsin paras pistemies Alexander Nylander ei myöskään jäänyt pisteittä, sillä hän niittasi viimeisen 5-0 -maalin, kun loppusummeriin oli enää nelisen minuuttia.

”Oli kova ottelu, eritoten puolustajille. Pelasimme Tanskan puolustusalueella niin paljon, joten puolustajat päätyivät viettämään paljon aikaa siniviivan tuntumassa”, Forsling kertoi.

Tanska pelaa alkusarjan viimeisen ottelunsa huomenna USA:ta vastaan, kun taas Ruotsi kohtaa Kanadan iltaottelussa.