Loading...

Venäjä karjui Suomen nurin

Isäntien 3-1 johto haihtui, Venäjä yhä voittamaton

Julkaistu 28.12.2015 23:12 GMT+2 | Kirjoittaja Lucas Aykroyd
Venäjä toipui 3-1 -tappiotilanteesta tainnuttaen isäntämaa Suomen luvuin 6-4 maanantain kärkiottelussa Hartwall Arenalla.

Kolmella ylivoimamaalilla ja yhdellä alivoimamaalilla Venäjä näytti esimerkkiä siitä kuinka tiukat kansainväliset ottelut käännetään eduksi kun kaksi B-lohkon suosikkijoukkuetta kohtasivat tänään.

Kirill Kaprizov iski ottelussa tehot 1+1. Venäjän joukkueen muut maalin tekijät olivat Andrei Svetlakov, Pavel Kraskovski, Vladislav Kamenev, Alexander Polunin ja Radel Fazleyev. Ottelussa kolme syöttöpistettä keräsi Yegor Korshkov ja kaksi syöttöpistettä saivat Maxim Lazarev sekä Ivan Provorov.

Ottelu oli valmentaja Jalosen kehutulle joukkueelle ensimmäinen suuri testi. Edellisessä ottelussa 6-0 Valko-Venäjän voittaneella joukkueella oli kuitenkin vielä kehitettävää puolustuspäässä.

Venäjän maalilla pelasi TPS-vahti Georgiev, jolle voitto oli turnauksessa toinen. Suomen maalilla pelasi Veini Vehviläinen.

Ajassa 4.13 Suomi aloitti maalinteon kun Sebastian Aho iski kiekon maaliin Georgievin torjunnasta. Suomen muut maalintekijät olivat Aleksi Saarela, joka maalasi kahdesti. Patrik Laine merkkautti ottelusta maalin sekä syötön, kun pistepörssin kärki, Jesse Puljujärvi syötti kolme maalia.

Noin kahden minuutin kuluttua avausmaalista Venäjä tuli tasoihin Kirill Kaprizovin suoraan aloituksesta laukomalla ylivoimamaalilla.

Suomen ylivoimamaali syntyi aivan ensimmäisen erän lopulla. Jesse Puljujärvi laukoo ja Laine ohjaa kiekon ilmasta maaliin. Suomen kolmas maali syntyy toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Esityön tekee jälleen Puljujärvi ja Saarela laittaa kiekon maaliin.

Venäjä tuli otteluun mukaan toisen erän puolessa välissä Andrei Svetlakovin alivoimamaali muutti lukemat 3-2. Seuraava maali nähtiin neljän minuutin kuluttua kun Pavel Kraskovski toi ottelun tasoihin ylivoimaosumalla. Venäjän neljäs maali oli myös ylivoimaosuma, maalintekijänä Kamenev. Ainoastaan 37 sekuntia edellisestä Venäjä tekee viidennen maalinsa. Maalintekijänä Polunin.

Kolmannen erän alussa suomalaiset kavensivat Saarelan osumalla ottelun 5-4. Maali hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen. Tätä maalia lähemmäksi Suomi ei tasoihin tulemista kuitenkaan päässyt. Radel Fazleyev vei Venäjän 6-4 johtoon. Suomi yritti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tuloksetta.

Venäjä kohtaa turnauksessa avausvoittoaan hakevan Valko-Venäjän huomenna kun taas Suomen seuraava ottelu on keskiviikkona Slovakiaa vastaan.