Loading...

Tanskalaiset nujerrettu

Kanada laukoi 58 kertaa ja löi Tanskan 6-1

Julkaistu 29.12.2015 00:45 GMT+2 | Kirjoittaja Martin Merk
Dylan Strome ja Mitch Marner tekivät molemmat kaksi pistettä kun Kanada voitti Tanskan 6-1.

Huolimatta Tanskan hetkellisestä johtoasemasta, Kanadan ei tarvinnut olla huolissaan voittonsa puolesta.

Kanada laukoi ottelussa 56 kertaa, kun taas Tanska pääsi laukomaan 11 kertaa.

”Luulen, että se oli hauskin peli, missä olen koskaan pelannut. Kanada on mahtava joukkue”, sanoi Tanskan maalivahti Mathias Seldrup.

Kanadan joukkueen päävalmentaja Dawe Lowry oli tyytyväinen joukkueen hyökkäyspeliin, johon joukkue halusi keskittyä ennen peliä.

Kanadan ensimmäinen maali tuli jo 20 sekunnin jälkeen, mutta maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen, sillä kiekko ei ollut ylittänyt maaliviivaa. Tanska vietti suurimman osan ajastaan omalla puolustusalueellaan. Kun erää oli jäljellä seitsemän minuuttia, onnistui joukkue pääsemään Kanadan alueelle ja Alexander True vei Tanskan 1-0 johtoon.

Tanskan johtoasema säilyi ainoastaan minuutin kun Kanada pääsi hyökkäämään kolmella yhtä vastaan. Matt Barzal ja Rourke Chartier pelasivat kiekon Anthony Beauvillierille, joka ei hukannut mahdollisuuttaan tyhjän maalin edessä.

”Ensimmäisen maalin jälkeen onnistuimme pitämään ottelun omissa käsissämme ja pelasimme hyvin loppuun asti. Totta kai haluat aina tehdä avausmaalin, mutta palasimme takaisin”, sanoi John Quenneville.

Erän lopussa Kanada otti johtoaseman, eikä enää luovuttanut sitä. John Quenneville siirsi Kanadan 2-1 johtoon ja neljän minuutin jälkeen Matt Barzal teki ylivoimalla Kanadan kolmannen maalin. Seuraavassa vaihdossa Kanada oli jälleen maalinteossa kun Travis Konecny toi kiekon Tanskan puolustusalueelle ja Lawson Crouse sai lopulta napauttaa kiekon maaliin.

Puolessa välissä erää Kanada sai ottelun toisen ylivoiman. Lukuisat laukaukset ylivoiman aikana kohti maalia eivät kuitenkaan uponneet Seldrupin selän taakse. Juuri kun joukkueet kuulutettiin täysilukuisiksi Strome syötti kulmasta maalin eteen Marnerille, joka teki Kanadalle viidennen maalin.

Speldrup ei ollut ainoa, jolla oli hauskaa.

”Luulen, että koko joukkueella oli hauskaa. On mukava saada itseluottamusta USA pelin jälkeen”, Marner sanoi.

Kanadan kuudes maali syntyi Stromen toimesta. Strome harhauttaa puolustajan ja iskee kiekon ylähyllylle.

Ottelua on jäljellä yhdeksän minuuttia kun Tanska ottaa kolmannen pelinviivyttämisjäähyn ottelussa. Kanada ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään mahdollisuutta.

”Pidämme voittamisesta, ja on mukava lähteä seuraavaan otteluun luottamuksella”, Marner summasi.

Kanada kohtaa huomenna Sveitsin. Tanskan seuraava ottelu on keskiviikkona, jolloin se kohtaa naapurimaa Ruotsin.